Ezúttal pozitív vasúti hírrel jelentkezett Lázár János

A GYSEV dolgozói is megkapják a hőségpénzt.

Az elmúlt napokban számos negatív esemény történt a magyar vasútnál, ám most egy jó hírrel jelentkezett be a Facebook-oldalán Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter itt jelentette be, hogy a „GySEV dolgozói is megkapják a »hőségpénzt«”.

Mint írta:

A MÁV-Volán csoport munkavállalóihoz hasonlóan azok, akik az elmúlt hetekre jellemző extrém hőségben is tisztességgel helytálltak, és a »frontvonalban« küzdve biztosították az embert és technikát egyaránt próbára tevő forróságban az utasok szállítását, anyagi elismerésben részesülnek.

Mint ismert, Lázár még július végén jelentette be, hogy a MÁV-csoport több mint 33 ezer dolgozójának, a fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel kedveskednek. A miniszter akkor úgy fogalmazott: szeretnének köszönetet mondani a dolgozók kitartásáért, és azért kapnak jutalmat „a mozdony- és buszvezetők, a jegyvizsgálók, a pályamunkások, a forgalmisták, a karbantartók és a szerelők – a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai –, mert forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot”.

Ezt a jutalmat terjesztik ki most a GYSEV munkavállalóira is. Lázár már júliusban is elismerte, hogy

ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak. Ezt a munkát is elvégezzük!

A miniszter a posztjában arra is kitért, hogy várja a szakszervezetek javaslatát a jutalomban érintett munkavállalók köréről.