Fióktelepet nyithat a Revolut Magyarországon

A jól hangzó számok mellett a cég mintha veszítene vonzerejéből a hazai ügyfelek körében.

Nagyot szakított hazánkban az utóbbi időben a litvániai központtal működő, de orosz-ukrán hátterű pénzügyi szolgáltató, a Revolut. Miután a cég az idén a Sziget Fesztivál partnere volt, ennek ürügyén nagy számokat jelentettek be. A társaság hazai vezetője, Léder Tamás, a Telex cikke szerint, azt közölte, többek között, hogy

Antoine le Nel, a Revolut növekedési és marketingigazgatója pedig azt is nyilatkozta, hogy a ma, globálisan, 45 millió ügyféllel rendelkező cég Magyarországon a 2 millió, a régióban pedig a 15 millió ügyfelet célozta meg. Emellett azt is mérlegelik, hogy fióktelepet nyitnak Magyarországon.

Léder a Portfoliónak pár hete úgy nyilatkozott: Magyarország is azon core piacok között van, ahol szeretnének fióktelepet nyitni, az viszont a vállalat üzleti döntése, hogy fióktelepet és nem leánybankot nyitnak.

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) évek óta sokat kritizálja a szolgáltatót amiatt, hogy ha csak határon átnyúló szolgáltatásként szolgálja ki magyar ügyfeleit, akkor nehezebben felügyelhető és az ügyfelek is bonyolultabban képviselhetik az érdekeiket. Az MNB emiatt jobban örülne egy magyar leánybanknak, mint a fióktelepnek, ami köztes megoldásnak látszik. Az egyik legfontosabb különbség, hogy ha magyar a bank, akkor hazai betétbiztosítás védi az ügyfeleket, ha viszont fióktelep, akkor litván.

A Telex cikke végül is arra jutott, hogy a pénzügyi szolgáltató kezdeti sikere jót tett a hazai versenynek a banki szolgáltatások piacán, több szempontból is, összességében viszont az erős hazai verseny és a sok fejlesztés miatt mintha csökkenne az előnyük a magyar ügyfelek szemében.

A verseny jövője, vagyis a cég által kitűzött 2 millió ügyfél elérése a lap szerint elsősorban annak a kérdése, hogy a jövőben inkább a Revolut vagy a hazai bankok járnak-e élen a fejlesztésekben. Kérdés, hogy mennyire terjednek el az átalánydíjas csomagok, amit az MNB már régóta szorgalmaz, és az is, hogy a bankok továbbra is masszív ajándékpénzeket fizetnek-e a számlanyitásokért és az ügyfélajánlásokért – írták.