Gazdaság

Megszűnik az ingyenesség, 99 forintért lehet majd tankolni kilowattonként az e-autókat

A magyarországi áramszolgáltatók közül elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ vezet be kWh-alapú elszámolást és fizetést az e-autó töltőin, amelynek tesztüzeme május 28-án kezdődött, írta a cég honlapján. Magyarul mától már nem mindenhol ingyenes az e-tankolás. Az áramcég hangsúlyozta, a megoldás teljesen digitális, a fizetés az eCharge+ applikációban rögzített bankkártyával történik. A töltési szolgáltatás üzleti alapra helyezésével céljuk a minőség fenntartása és növelése.

A Villanyautósok.hu már pénteken hírt adott róla, hogy karbantartás miatt lekapcsoltak öt budapesti ELMÜ-töltőt. Volt aki már akkor is egy komolyabb változásra tippelt a hír hallatán, úgy tűnik nekik lett igazuk.

Az áramcég tájékoztatása szerint a tesztidőszak várhatóan 1 hónapig tart majd, addig 10 Ft/kWh egységáron tölthetik fel járműveiket az e-autósok. Az 5 kijelölt tesztfizetős töltőoszlop (10 töltőpont):

  • 1054 Budapest, Akadémia u. 1.
  • 1146 Budapest, Állatkerti körút 1.
  • 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15.
  • 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
  • 1132 Budapest, Tisza utca 1.

A tesztidőszak alatt örömmel fogadják a felhasználók visszajelzéseit az e-autozas@elmu.hu e-mail címen.

A tesztidőszak alatt a többi töltőpont továbbra is ingyenesen az e-autósok rendelkezésére áll.A tesztidőszak sikeres lezárását után a fizetési megoldást a társaság összes nyilvánosan hozzáférhető közterületi töltőoszlopán bevezetik.

Onnantól a töltési szolgáltatás tervezett egységára 99 Ft/kWh lesz, amely egyszerű és átlátható árazási rendszert biztosít az ügyfeleknek.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik