Gazdaság

1 forintért elkel a Neo FM

boros-bochkor(210x140)(1).jpg (boros lajos, bochkor gábor, )
boros-bochkor(210x140)(1).jpg (boros lajos, bochkor gábor, )

Amerikaiak lehetnek a vevők.

Egy ügyvédi iroda, amely mögött amerikai befektetők állnak, egy forintért megvásárolja a Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t, és átvállalja a cég csaknem hatszázmillió forintos, a médiahatóság felé fennálló tartozását írja a szombati Népszabadság.

A lap információi szerint az FM1 Zrt. száz százalékának eladásáról szóló szerződés csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is belegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat, és leteszi a bankgaranciát, megmarad a Neo FM műsorszolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

Mínusz hatszázmilliárd

A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. Az FM1 mintegy hatszázmillió forint műsorszolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt százötvenmilliós bankgaranciát.

Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint ötszázmilliós váltót ajánlott fel tartozása fejében, ám ezt a hatóság nem fogadta el. Az FM1 a napokban fellebbezett a műsorszolgáltatási szerződés felmondása ellen.

A Népszabadság összefoglalója szerint a Neo FM-et működtető cég 2010-ben és 2011-ben egyaránt veszteséget produkált. Az FM1 Zrt. 2010-ben 1,14 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 713 millió forint veszteséget termelt. Az árbevétel 2011-ben 641 millióra zsugorodott, a veszteség pedig 1,2 milliárdra nőtt. Lapunk információi szerint a cég korábbi tulajdonosai a befektetett pénzüket elvesztették. Ezzel szemben az állami hirdetésekkel igencsak „teletűzdelt” Class FM nyereséges. A rádiót működtető Adveniónak tavalyelőtt 161 millió forint nyeresége volt, 2011-ben pedig csaknem 54 millió.

Újra Sláger?

Arról nem szól a napilap híre, hogy az esetleges új tulajdonosnak van-e köze a Neo elődjét”, a Sláger Rádiót birtokló, ám a 2010-es kormányváltás előtt egy közös FideszMSZP-paktum következtében a frekvenciát elvesztő amerikai befektetőhöz.

Egy minapi cikkünkben szemléztük a Sláger, majd a Neo leghallgatottabb műsorában szereplő Boros Lajossal készült Narancs-interjút. Ebben az újságíró azt mondja: „Nemrég találkoztunk itthon az egyik volt főnökünkkel, Barbara Brillel, akit kértünk, hogy vegye már meg a Neót, mert mégse lenne rossz egy olyan cégben lenni, amelyikhez negyven másik rádió is tartozik Amerikában. Azt mondta, hogy amíg Magyarországon nincs jogbiztonság, addig ő itt nem vesz semmit.”

Kifizetné a Neo FM adósságát egy ügyvédi iroda

Budapest, 2012. július 7., szombat (MTI) – Egy ügyvédi iroda, amely mögött amerikai befektetők állnak, egy forintért megvásárolja a Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t, és átvállalja a cég csaknem 600 millió forintos, a médiahatóság felé fennálló tartozását – írta a Népszabadság szombaton.

A lap információi szerint az FM1 Zrt. 100 százalékának eladásáról szóló szerződés csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is belegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat, és leteszi a bankgaranciát, megmarad a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.
A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. Az FM1 mintegy 600 millió forint műsor-szolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt 150 milliós bankgaranciát – emlékeztet a Népszabadság.
Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint 500 milliós váltót ajánlott fel tartozása fejében – írta a lap, hozzátéve, hogy a cég a napokban fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik