Gazdaság

Lakóparkot épít dolgozóinak a Hankook

Apartmanházakat épít alkalmazottai elszállásolására a Hankook Tire Magyarország Kft. Dunaújvárosban; a kétmilliárd forintba kerülő beruházás várhatóan a nyár elején kezdődik meg.

A két darab négyemeletes épületben két, illetve négyágyas, fürdőszobás, nappalis apartmanokban 500 dolgozó talál ingyenesen igénybe vehető, összkomfortos szállásra. Az épületekhez közös helyiségek – konyha, társalgó is készül, s a jövőben tervezik mosoda, iroda és fitneszterem, illetve üzletek és kávézó kialakítását is. Az épületekhez parkokat és zöldterületet is kialakítanak.

A beruházást a gyár már folyamatban levő bővítése miatt kezdte meg a cég. A Hankook ugyanis 230 millió eurós költséggel 58 ezer négyzetméteres üzemcsarnokkal bővíti, s ezzel 160 ezer négyzetméterre bővíti rácalmási gyárát – mondta el a cég kommunikációs menedzsere.

A bővítés eredményeként megduplázódik az üzem jelenlegi, évi 5 millió darab gumiabroncs gyártására alkalmas kapacitása, s a mostani 1270-ről 1900-ra nő az alkalmazottak létszáma – tette hozzá Roy Katalin.

Tájékoztatása szerint az üzem bővítésének kivitelezési munkái még az idén elkészülnek, s várhatóan decemberben beindítják a termelést az új üzemrészben. A tervek szerint a jövő év augusztusában a gyár eléri a napi 30 ezer gumiabroncs elkészítését jelentő teljes kapacitását. 2012 – ben pedig 350 féle méretben, évi 10 millió gumiabroncsot készít az európai piacokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik