Lilu a Madách gimnázium ügyéről: azok a diákok, akikkel megint kicsesztek, egyszer majd szavaznak

A műsorvezető nem maradt csöndben az ügyet látva.

Azonnali hatállyal kirúgták a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, írtuk meg szerda délelőtt. Az iskola a minap jelezte: nem veszik majd el a telefonokat a gyerekektől tanítás előtt.

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.” Ezt a szűkszavú, belügyminisztériumi közleményt adta ki az MTI.

A kormány nemrég döntött az iskolai mobilhasználatról. A részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet augusztus 8-án jelent meg, a Magyar Közlönyben. A végrehajtási rendelet kifejti, hogy az úgynevezett „használatban korlátozott tárgyat” ugyan be lehet vinni az intézmény területére, ám azt a tanítási nap kezdetén, az intézmény házirendjében meghatározottak szerint le kell adni és csak a tanítási nap végén kaphatja vissza a tanuló. A jogszabály alapján az intézmények házirendjük szerint alakíthatják ki a protokollt, hogy ki veszi át az okoseszközöket a tanulóktól, illetve, hogy hol tárolják azokat. A rendelet engedélyez kivételeket is, így az okostelefonok és más okoseszközök továbbra is használhatók a tanórákon, ha a használatot az intézmény igazgatója egészségügyi célból vagy a pedagógus oktatási célból, az általa meghatározott időszakra, engedélyezi.

A Madách Imre Gimnázium igazgatója, Mészáros Csaba 2000 óta vezette az intézményt, ahol 1993 óta dolgozott, tanárként.

A hírre Lilu, az RTL műsorvezetője így reagált, közösségi oldalán:

Nem baj, srácok. Azok a diákok, akikkel megint kicsesztetek, egyszer majd szavaznak. Hajrá.

Más közéleti szereplők is reagáltak: Balatoni József, azaz Jocó bácsi – aki tavaly távozott a közoktatásból, a státusztörvény miatt – azt írta népszerű Facebook-oldalára: „Döbbenet. Most kellene az összes tantestületnek azt mondania, hogy tényleg elég. Szakmailag kiváló embert nem lehet kirúgni csak azért, mert ellenszegül egy kidolgozatlan és kivitelezhetetlen rendeletnek. Nem, nem és nem”.

Kapcsolódó
Azonnali hatállyal kirúgták a Madách Imre Gimnázium igazgatóját
Nem maradt következmény nélkül az iskolaigazgató korábbi döntése.