Egy pesti garzon áráért eladó egy 7 hálószobás villa a skót szigeten – hol a csapda?

Az árban egy helikopter-leszállópálya is van, de ennél többet nem segítünk.

Ha egy elsőre tökéletesnek tűnő ingatlant nagyon alacsony összegért árulnak, érdemes élni a gyanúval, hogy nem egy jótékony milliárdos akar minél hamarabb megszabadulni a vagyonától, hanem a csapott árnak más oka van. Legutóbb egy olyan San Francisco-i ingatlanról írtunk, amelyet harmadáron kínáltak – ott a csavar egy speciális adásvételi szerződésben rejlett, ami a vevők csak egy igen szűk rétegének nyújt ideális befektetési lehetőséget. A Daily Mail cikke szerint arányaiban talán ennél is olcsóbban kínálnak egy skóciai ingatlant, de nincs kétségünk afelől, hogy nem sok olvasónk fogja a cikk végére a kitelepülés lépéseit tervezni.

A Skócia északi részén található apró, 73 hektáros szigeten egy kétszintes, hét hálószobával rendelkező házat kínálnak, aminek a telkén traktorunkat és helikopterünket is leparkolhatjuk. Az árban ajándék gyanánt két quad, illetve egy vitorlás gumicsónak is szerepel, és mindezt összesen 80 ezer fontért (37 millió forint) vásárolhatja meg az új tulajdonos. A Copinsay nevű szigeten ez az egyetlen ingatlan, leszámítva a ház előtt álló világítótornyot, azonban az a Northern Lighthouse Board tulajdona, és nem eladó. Ez önmagában még nem tenné indokolttá, hogy egy pesti garzonlakás áráért jussunk hozzá a házhoz, ahogyan sokaknak a lakatlan sziget ténye sem lenne probléma, vagy az, hogy a ház erőteljesen felújításra szorul.

„Az ingatlan ezen a lakatlan szigeten azok számára elérhető, akik rendkívüli elvonulásra vágynak. A felújítási munkákat igénylő ingatlan tökéletes lehetőséget kínál a magányos életmódra vágyóknak egy üres vászonnal, hogy olyan teret alakítsanak ki, amelyet valóban otthonuknak nevezhetnek” – olvasható az ingatlan hirdetésében a K Allan Properties oldalán.

A szigeten található egy kút, amely elektromos szivattyúval biztosítja a vízellátást, rendelkezésre áll gázfűtés és napkollektorok, illetve szélturbinák telepítéséhez korábban jóváhagyott (de már lejárt) engedéllyel rendelkezik a terület. A probléma épp a hely csáberejében rejlik – a ház csak vízi vagy légi úton közelíthető meg, ami a hétköznapi élelmiszer-beszerzést sem könnyíti meg, de egy felújítást még egy város közepén, autóval is nehéz levezényelni, hát még ha magánhajóval vagy helikopterrel kell szállítani az építőanyagokat.