MI segítségével találná meg családja a 26 éve, rejtélyes körülmények között eltűnt lányt

Családja még mindig bízik abban, hogy rátalálhatnak az 1998 márciusában, 23 évesen eltűnt Amy Lynn Bradleyre.

Amy Lynn Bradley egy karibi luxushajóúton vett részt 1998 tavaszán a családjával. Apjával, anyjával és a bátyjával március 21-én léptek a Royal Caribbean International nevű hajótársaság Puerto Ricoból Curaçaoba tartó hajójának fedélzetére. Csak három napja voltak a Rhapsody of the Seas nevű hajón, amikor az addig kellemes nyaralás szörnyű fordulatot vett – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Március 24-én, a hajnali órákban Amy és a bátyja, Brad a hajó diszkójába mentek táncolni. Brad hajnali fél négy után öt perccel tért vissza a kabinjukba, Amy öt perccel később követte őt. A testvérek még beszélgettek kicsit, majd mindketten aludni tértek.

Reggel fél hatkor az apjuk ránézett a gyerekeire. Látta, hogy Amy egy nyugágyban alszik a család kabinjához tartozó erkélyen. Fél órával később a lánynak nyoma veszett. A személyzet átkutatta a hajó minden négyzetcentijét, a Holland Antillák parti őrsége pedig négy napon át kutatott a környező vizekben, de semmit sem találtak.

Amy Lynn Bradley azóta sem került elő. A hatóságok először azt állapították meg, hogy a lány valószínűleg vízbe esett és megfulladt, ám ennek ellent mondott, hogy Amy kiváló úszó volt. Ráadásul az eltűnését követő hónapokban több szemtanú is látni vélte a lányt Curaçaón.

Egy turista 1998 augusztusában látott egy Amyre kísértetiesen hasonlító nőt két férfi társaságában sétálni a tengerparton. Aztán 1999 januárjában az amerikai haditengerészet egy tagja azt állította, hogy egy bordélyban találkozott egy nővel, aki Amynek mondta magát és a segítségét kérte. Hét évvel a lány eltűnése után Amy családja hátborzongató fotókat kapott, melyek alapján úgy tűnt, hogy Amyt elrabolták és prostitúcióra kényszerítik. Mindeddig azonban minden nyom zsákutcába vezetett.

A család nemrégiben ismét 25 ezer dollár (9,2 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki használható információval rendelkezik lányuk hollétéről. A szövetségi nyomozóiroda (FBI) mesterséges intelligencia segítségével alkotott képeket Amyről úgy, ahogy most, 50 évesen nézhet ki.