Élet-Stílus

Videón, ahogy az amputált lábain menekülő férfit agyonlőtték a rendőrök Kaliforniában

Gary Coronado / Los Angeles Times / Getty Images
Gary Coronado / Los Angeles Times / Getty Images
A tolószékes férfi késsel fenyegette a rendőröket – a lábait is egy hasonló incidens során vesztette el.

Egy tolószékes férfit agyonlőttek a rendőrök az Egyesült Államokban, miután igazoltatás során henteskéssel fenyegette őket – az esetről videó is készült.

A felvételen az látható, ahogy a 36 éves Anthony Lowe a tolószékéből kiszállva amputált lábain menekül a rendőrök elől, miközben azok több lövést is leadnak felé. A férfi kezében egy henteskés látható, amivel olyan mozdulatokat tesz, mintha azt a hatóság emberei felé szeretné hajítani. A kétgyermekes Lowe a helyszínen életét vesztette.

Los Angeles megyei seriff hivatalának közleménye szerint január 26-án riasztották őket egy késeléses esethez, ahol egy szúrt sebet szenvedett, életveszélyes állapotban lévő áldozatot találtak – számolt be róla a Los Angeles Times. Az áldozat a támadóját egy kerekesszékes fekete férfiként írta le, aki a támadás után elmenekült a helyszínről. Mikor a rendőrök megpróbálták igazoltatni a gyanúsítottat, Lowe késsel fenyegetőzött. A Huntington Park-i rendőrség a lövöldözés előtt sokkoló használatát is bevetette, de az hatástalannak bizonyult.

A férfi családja még válaszokat vár – szerintük Lowe-t meggyilkolták, és túlzott rendőri fellépést tanúsítottak vele szemben. Yatoya Toy, az áldozat idősebb lánytestvére elárulta, hogy öccse egy tavalyi, szintén rendőrökkel zajlott incidens során vesztette el lábait Texasban, de a család számára egyelőre az az eset is tisztázatlannak tűnik.

Hugo Reynaga hadnagy, Los Angeles megyei seriff hivatalának munkatársa elmondta, még vizsgálják az esetet, valamint az érintett rendőröket néhány napra szabadságra küldték, és pszichiátriai vizsgálaton vesznek részt; fegyelmi eljárásra nem került sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik