Élet-Stílus

Sikerült kapcsolatba lépnie a Nemzetközi Űrállomással egy nyolcéves kislánynak – videó

Isabella 45 másodpercet beszélt a SpaceX egyik űrhajósával.

Üdvözöljük a Nemzetközi Űrállomáson!

– ezzel az üzenettel köszönött egy nyolcéves kislányt a NASA.

A BBC azt írja, hogy Isabella Payne régóta rajongója az űrutazásnak és a rádiózásnak, most egy 45 másodperces beszélgetést folytathatott a SpaceX Crew-4 parancsnokával, Kjell Lingrennel.

A fiatal lány elmondta bemutatkozott, majd elmondta a korát, válaszul megköszönték neki a bejelentkezést.

Köszönöm, biztonságos repülést!

– válaszolta az angliai Kentben élő Isabella, aki szerint Lingren hangja egyből örömtelibb lett, ahogy megtudta, hogy egy nyocléves kislánnyal beszél.

A felvételt megosztotta a kislány apja, Matt Payne, aki szerint az egész világnak hallania kell ezt a beszélgetést.

A férfi amatőr rádiós, az utóbbi években számtalan emberrel kapcsolatba lépett már, ez volt az első alkalom, hogy a megszólított az űrben volt. Payne-nek ráadásul egy sima rádió-adóvevővel sikerült kapcsolatot létesítenie.

Kellett egy kis szakértelem, de a többi a szerencsén múlott. Vannak olyan speciális helyzetek, amikor sikerül beszélni egy űrhajóssal a Nemzetközi Űrállomáson, most minden összejött!

– írta az apuka a Twitteren.

Isabella egyébként kétévesen szeretett bele az űrbe, amikor az apja az űrkutatásról szóló eseményt szervezett a diákoknak az egyik iskolában. Hat évvel később már a SpaceX egyik parancsnokával beszélt, édesapja most arra a bíztatja, hogy vágjon bele komolyabban az amatőr rádiózásba.

Az űrhajós is lelkes volt, azt mondta, rengeteg amatőr rádióssal beszélt már a világ minden tájáról, de ez az eddigi kedvenc kapcsolatfelvétele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik