Élet-Stílus koronavírus

A koronavírus miatt kaphatnak egyre rosszabb értékeléseket az illatosított gyertyák

Getty Images/Bloomberg
Getty Images/Bloomberg
Váratlan összefüggés.

A koronavírusnak számos hatását ismerjük már, az egyik ilyen például, hogy konkrétan szektoroknak kell szüneteltetniük a munkát és emiatt elég sokan vesztették el a munkájukat. Van viszont egy mellékszál, ami egyszerre vicces és érdekes és amire egy egyetemi hallgató, Kate Petrova hívta fel a figyelmet, írja az InterestingEngineering oldal.

Az Amazon három legtöbbet eladott illatosított gyertyáinak negatív értékelései elkezdtek megnőni a koronavírus alatt.

Petrova felfedezésének hátterében az is állhat, hogy a koronavírus egyik mellékhatása a szaglás elvesztése, így simán lehet, hogy fertőzött emberek rendeltek be a gyertyákból, akik mivel nem érezték az illatát vagy máshogy érzékelték, lehúzták azokat az értékelésnél. A lány grafikonon ábrázolta a felfedezését:


Tweetjeiből kiderül, hogy először véletlen mintát vett az amerikai vásárlóktól származó értékelésekből a három legnépszerűbb gyertyát illetően és azt látta, hogy míg 2017 januárja és 2020 januárja között az értékelések egy ötös skálán 4,3-on álltak, addig idén január és november között elkezdett szignifikánsan romlani ez az érték. Azért is gondolja azt, hogy a koronavírusnak van köze a dologhoz, mert azoknak a gyertyáknak az értékelése, amiknek nincs illata, nem romlott.

Az öt legnépszerűbb gyertyát vizsgálva arra jött rá, hogy míg januárban az értékelők kevesebb mint két százaléka írta, hogy az egyébként illatosított gyertyáknak semmi illata nincs, addig ez az érték novemberben alulról súrolta a hat százalékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik