Élet-Stílus

„Nem vagyok jól”, írta ki egy férfi a Twitterre – és jött a szeretetcunami

Ezrek írtak az 51 éves britnek.

Edmund O’Leary egy Angliában élő férfi, akinek a létezéséről pár nappal ezelőtt csak az ismerősei tudtak. Aztán kiírt valamit a Twitterre. Azóta százezrek ismerik a nevét.

A Surrey-ben élő férfi a következő mondatokat posztolta:

„Nem vagyok jól. Mélyponton vagyok. Kérem, szánj néhány másodpercet arra, hogy beköszönsz, ha látod ezt a tweetet. Köszönöm.”

Még mielőtt a következményekről beszámolnánk, muszáj beszélni arról, hogyan jutott el az 51 éves férfi arra a pontra, hogy ilyen őszintén írjon az állapotáról. Edmund O’Leary több mint tíz éve szenved depresszióban; másfél éve munkanélküli (egyébként előtte mentális egészséggel kapcsolatos tanácsadást végzett); elvált, egyedül él, ráadásul a koronavírus miatt két nagy fiával sem tud találkozni.

A tweet hatalmasat robbant: másfél nap elteltével 300 ezer like-nál jár, de igazából a kiírás után percekkel már elkezdettek özönleni Edmundhoz az ismeretlen emberek üzenetei. Ezrek írtak – nemcsak az Egyesült Királyságból, de Kaliforniából, Kanadából, Ausztráliából.

Küldtek erős, motiváló mondatokat, fotót szép festményről, vicces videókat. Valaki kommentként betette azt a felvételt, amit Kenyában készített elefántokról; egy másik twitterező pedig a saját féléves kisfiáról küldött egy képet, amin mosolyog: azt írja a fotóhoz, reményt ad neki, hogy gyermeke, bár ilyen őrült évben született, mégis minden nap vigyorogva ébred.

A dublini repülőtér hivatalos Twitter-oldala – egy repülőt és egy dublini naplementét ábrázoló fotóhoz – azt írta: ebben a percben rengetegen éreznek ugyanúgy, mint ahogy Edmund, de tudnia kell, hogy sokan szeretik őt.

És rengetegen jelezték, hogy bármikor örömmel chatelnek vele, ha épp rossz kedve lenne.

O’Leary a Sunday Timesnak elmondta: napjainak többsége eléggé vacak, és a tweet posztolásakor is eléggé mélyponton volt. De most nagyon boldog; álmában sem hitte volna, hogy ilyen fogadtatása lesz a tweetnek:

Sokkolt a válaszok mennyisége. Fenomenális. Őrület. Ha minden egyes tweetre megpróbálnék válaszolni, nem viccelek, alkalmazottakat  kellene felvennem.

Mintha lenne egy másik feled, aki a víz alá nyom és megpróbál megölni
Sokan még mindig nem hisznek abban, hogy léteznek mentális betegségek. Ezt a tévhitet próbálják cáfolni azok, akik egy videóban beszélnek arról, milyen depresszióval élni és küzdeni.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik