Élet-Stílus koronavírus

Elkezdték kidobálni az emberek a felhalmozott ételeket

Kukás fotók jelentek meg a közösségi oldalakon.

Hogy milyen élelmiszerből mennyit érdemes betárazni a nehéz időkre, arról sok írás, ajánlás született az elmúlt hetekben; mint ahogy szó esett arról is, hogy mostanában szinte lehetetlen online vásárlással, házhozszállítással hozzájutni termékekhez, akkora a felvásárlási láz. Emlékezhetünk arra is, hogy a felhalmozók miatt volt, akinek nem maradt semmi a polcokon.

Milliók látták a videót a síró nőről, akinek nem hagytak pelenkát a pánikvásárlók
A utahi anya abban bízik, hogy sikerült rávilágítania az értelmetlen felhalmozásra.

És most, ahogy telnek a napok a karanténban, kezdenek lejárni a megvásárolt – nem tartós – termékek. Így aki túlvásárolta magát, most kezd szembesülni azzal, hogy ennyi mindent nem fog tudni elfogyasztani a család.

A közösségi oldalakon megjelentek olyan fotók, amik arról tanúskodnak, hogy az emberek elkezdték kidobálni a lejárt termékeket. Teljes kenyerek, bontatlan csomag ételek kandikálnak ki a kukákból. Az alábbi képek például az angliai Derbyben készültek.

A – nem felhalmozó – internetezők láthatóan kiakadtak, rengeteg kommentben ítélik el a pazarlást, ami különösen a mostani nehéz időkben rettenetes látvány; sokan említik azt is, hogy a nem lejárt szavatosságú termékeknek nyilván örültek volna a rászorulók.

Az alábbi kép szintén Angliában, Dacorumban (Hertfordshire) készült. Az önkormányzat azt írja, a fotón látható élelmiszer-maradékokból álló szeméthalom csak egy töredéke annak a hulladéknak, amit egyetlen nap összeszedtek a háztartásokból.

 

Pánikvásárlás: majdnem 2 milliárdot költöttünk csak vécépapírra
A liszt, rizs, száraztészta slágertermékek mellett jól fogytak a szószok és a vitaminok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik