Élet-Stílus

Hal szúrta át egy 16 éves indonéz fiú nyakát

A fiú a tengeren horgászott, amikor a tűhal kiugrott a vízből, és beleállt a testébe. Csoda, hogy túlélte.

Csodával határos módon túlélte egy 16 éves indonéz fiú, hogy horgászás közben átszúrta a nyakát egy tűhal, amit az orvosok több mint egy órán át tartó műtéttel tudtak csak kivenni a testéből – jelentette a helyi sajtó.

A Celebesz (Sulawesi) szigetén, Wakinamboro faluban élő Muhammad Idul apja elmondása szerint hétvégenként hobbiból szokott horgászni a tengeren, és éppen ezek egyikén volt, amikor a hal rátámadt. A tűhal kiugrott a vízből, és hosszú, helyes állkapcsával átszúrta a fiú nyakát. A becsapódás olyan nagy erejű volt, hogy a fiú kiesett a csónakból, de ennek ellenére végül kijutott a partra és hazagyalogolt, miközben kezével tartott a nyakába szorult halat. Szülei azonnal egy közeli város kórházába vitték, de az ottani orvos a megfelelő eszközök hiánya miatt nem vállalta a rizikós műtétet.

Idult ezért Makassar város egyik kórházába vitték át, ahol egy hat orvosból álló sebészcsapat több mint egy órán át tartó műtéttel távolította el a fiú nyakából az állatot. Az orvosok szerint nem sokon múlt, hogy Idul maradandó sérüléseket szenvedjen. A fiút a műtét után megfigyelésre benntartották a kórházban a fertőzésveszély miatt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik