Élet-Stílus

A feleségem kielégül maszturbálással, rám nincs szükség

A női önkielégítés, pláne házasságban máig tabutéma, pedig sok feleség nyúl magához különböző okok miatt. Ha a házasélet emiatt háttérbe szorul, akkor muszáj foglalkozni ezzel, hiszen mi más is lehetne a cél, mint a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat. Ha van kérdésed a saját szexuális életeddel kapcsolatban, ha szexuális zavarod van, azaz gátol valami abban, hogy a szexualitásod megéld a maga teljességében, írd meg szexuálterapeuta szakértőnknek a timea.sereg@24.hu email címre!

A feleségemmel 6 éve vagyunk házasok, és az elmúlt években szokássá vált nála, hogy maszturbálással kielégül, engem pedig parlagon hagy. Egy ideig tűrtem, reméltem, hogy majd megváltozik a helyzet, és beenged engem is a szexualitásába, de nem. Most már ott tartunk, hogy hetente többször eljátszadozik magával, meg is mondja, hogy ő már jóllakott, én pedig szexről nem is álmodhatok, vagy csak kéthavonta egyszer. Akkor is inkább úgy érzem, hogy hagyja magát, nem kívánja a szexet. Szerintem rászokott az önkielégítésre, és rám már nincs szüksége.Jól látom? Mit tehetnék, hogy a feleségem többet akarjon velem szeretkezni?

Az olvasói levelet Karcsi küldte nekünk, akinek nem ez a neve, de az ő anonimitását is megőrizzük.

Nem biztos, hogy a férjre nincs szükség

Egy dolgot azért szögezzünk le, önkielégíteni természetes dolog, és csak akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha a párkapcsolatra hatással van, és a közös szexuális élet rovására történik. Amikor a feleség maszturbál otthon, akár vibrátorral, akár anélkül, a férjek nehezen viselhetik, és nem azért, mert féltékenyek lennének a vibrátorra, hanem mert a nők hajlamosak emiatt hárítani a szexet. Legalábbis sok férfi hiszi ezt. Olvasónk ezzel a gondjával nincs egyedül, párterápián nem egy hasonló esettel találkoztam már. Az okok azonban, hogy miért maszturbál a feleség vagy barátnő rendszeresen, egészen eltérőek lehetnek, erre igaz a mondás, hogy nincs két egyforma eset. A női önkielégítés tehát teljesen más motivációt takar, mint a férfiaké.

A rendszeres, már szokássá vált önkielégítés a szorongás levezetésére is szolgálhat. Az is lehetséges, hogy az intimitás hiánya miatt nyúl magához a nő, hiányzik számára a szeretet és a gyengédség. Meglehet, hogy amiatt maszturbál, mert csak akkor érzi, hogy önmaga lehet, hogy nem kell megfelelnie senkinek, mások elvárásainak.

A nők orgazmusa nem úgy működik, mint a férfiaké, nem adott, hanem éveken keresztül – sőt, akár egy életen át – tanulják, fejlesztik az orgazmuskészséget. A női önkielégítés e tekintetben hasznos, jó, ha van. Az már nem jó, hogy ha a szexuális élet megszűnik a házasságban, és a feleség jóllakik rendszeresen, amit a férj tudtára is ad. Ezt a helyzetet olvasónk nehezen fogja tudni egyedül megoldani, hiszen ahhoz az is kellene, hogy a házastársa belássa, jó lenne a helyzeten változtatni. Ehhez egy őszinte beszélgetés elengedhetetlen: olvasónk nyugodt hangnemben, a másikat nem hibáztatva, nem ítélkezve felette mondja meg, hogy vágyik a közös együttlétekre, hogy hiányzik neki a szex, és szeretné, ha ezen együtt változtatnának.

Szexuálterapeuta, szexológus, szexuálpszichológus segíthet megoldani a szexuális élet problémáit, és a házastársakat egymás felé fordítani a szexben. Ez nem jelenti azt, hogy a feleség önkielégítése egyszer s mindenkorra megszűnik, hanem azt, hogy a közös szexuális életet ismét felfedezik egymással.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő weboldalán, az stterapia.hu oldalon üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik