Élet-Stílus

Egy másodpercen múlt, hogy nem darálta be a mozgólépcső az apát és kisfiát

Éppen csak leléptek a szerkezetről, amikor az mögöttük darabokra esett.

Pár pillanatot múlt, hogy nem halt meg egy apuka és kisfia egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjén, ami alig egy másodperccel azután esett darabjaira, hogy leléptek róla – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a Xuancheng városában található központ biztonsági kamerája rögzítette.

Az eset szombaton, helyi idő szerint nagyjából este nyolc órakor történt. A felvételen látni, ahogy az egyik lépcsőfok beesik, majd megakad a lépcső tetején, és a lépcsőfokok egymásra torlódnak. Végül valaki a vészleállítóval kikapcsolta a szerkezetet.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a balesetet egy, a gumikorlát alá beszorult kulcs okozta, ami felsértette a szalagot. A helyi hatóságok közölték, hogy szigorú ellenőrzéseket fognak végrehajtani a környéken található mozgólépcsőknél az eset miatt.

Letépte a mozgólépcső egy 4 éves fiú karját
A kínai kisfiú az anyja szeme láttára szenvedett súlyos sérülést egy bevásárlóközpontban.

A kínai mozgólépcsőknek nincsen a legjobb híre a világban, köszönhetően néhány nagy visszhangot kapott balesetnek és halálesetnek. A leghíresebb az a 2015-ös eset volt, amikor egy anyuka alatt szakadt be egy mozgólépcső fém fedőlapja, és a szerkezet után halálra zúzta. Élete utolsó mozdulatával azonban még sikerült megmentenie gyereke életét.

Mozgolepcso-baleset(960x640).jpg (Array)
Kisgyereke életét mentette nő, mielőtt halálra zúzta a mozgólépcső - videó (18+)
A kínai anyukának utolsó mozdulatával még sikerült biztonságba helyeznie kisfiát, mielőtt a széthulló padlón átesve berántották a fogaskerekek.

Kiemelt Fotó:Facebook/Shanghaiist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik