Nagyvilág

Videón, ahogy a halál torkából menekült meg egy fiatal nő a mozgólépcsőn

Egy gyors reflexmozdulatnak köszönheti életét egy húszas éveiben járó nő, aki majdnem halálra darált egy bevásárlóközpont mozgólépcsője, Shenyang városában – jelentette a helyi sajtó. Az esetről készült felvételen látni, ahogy a lépcső helyett végül mégiscsak a mozgólépcsőt választő fiatal nő és egy másik nő alatt váratlanul összeomlik a gépházat takaró fémlap, amikor rálépnek.


Mindketten egy gyors mozdulatnak köszönhetik, hogy nem zuhantak a nyílásba, ami könnyen a halálukkal végződhetett volna. Július végén egy harmincéves nő halt meg egy hasonló esetben. A videón rögzített balesetről az esetről a világ minden táján beszámolt a sajtó, rávilágítva arra, mennyire veszélyesnek számítanak a kínai mozgólépcsők és liftek.

A hároméves kislányt nagymamája nyugtatgatja.
A hároméves kislányt nagymamája nyugtatgatja.

A most vasárnap történt eset után két nappal újabb mozgólépcsős baleset történt Kínában, szintén egy bevásárlóközpontban. A Chongqing városában történt esetben egy hároméves kislány karja szorult be a szerkezetbe. A tűzoltóknak nagyjából 40 percbe telt, mire ki tudták szabadítani. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a gyerek nem szenvedett súlyos sérüléseket a karján.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik