Élet-Stílus

Főzés után jobb a szex

evés (evés, )
evés (evés, )

Nem feltétlenül szükséges osztrigával tömnünk a párunkat az ágydöngetéshez. A szexuális örömöt már azzal fokozhatjuk, ha az ételkészítés során ráhangolódunk az érzéki együttlétre.

Az ókori görögök és rómaiak a fügére, az arab erotikus könyv, Az illatos kert szerzője, Muhammad an-Nefzawi a hagymára, a humuszra és a tojássárgájára, Casanova pedig az osztrigára esküdött a mozgalmas szerelmi élethez. Soma Mamagésa azonban állítja, teljesen mindegy, hogy mit főzünk, nem az összetevőkön van a hangsúly ahhoz, hogy örömteli legyen a szex, hanem a főzés alatti lelkiállapotunkon, érzéseinken.

Fotó: Northfoto

Mielőtt fakanalat ragadnánk

„Minden főző embernek azt tanácsolom, vizsgálja meg a saját érzéseit, mielőtt belevágna a főzésbe” – hangsúlyozza a szexualitásról már eddig is nyíltan beszélt írónő. Állítása szerint, ha fortyogunk, szorongunk, keserűek, rosszindulatúak vagy éppen dühösek vagyunk, azaz dúlnak bennünk a negatív érzések, miközben az ételt készítjük, akkor mindezt meg is fogjuk enni. Nemcsak a fehérjét, az ásványi anyagot, a vitamint és egyéb dolgot, amely az elkészített ételben van, hanem a belefőzött érzést, indulatot is elfogyasztjuk.

Soma ezért azt javasolja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, relaxáljunk, hiszen ahhoz, hogy igazán érzéki ételt tudjunk párunk elé tenni, a szakács, vagyis mi alkotjuk a legfontosabb „hozzávalót. Kapcsoljuk ki teljesen a külvilágot 5-10 percre, például végezzünk légzőgyakorlatokat, nézzünk meg egy mandalát vagy egy szép virágot, vagy akár merengjünk el kedvesünk bármelyik gyönyörű testrészét. A lényeg, oldjuk fel magunkat, kerüljünk „napfényes állapotba”, hogy – mint az írónő hangsúlyozza – „megélhessük a főzés szentségét”, hiszen azok vagyunk, amit megeszünk, s nem csak fizikai szinten.

Jó szex = jó főzés

Az Afrodiziákumok – Az érzékletektől az érzékiségig című könyvében – amely sokkal több, mint egy receptgyűjtemény – a főzés és a szex közötti kapcsolatot boncolgatja. Soma úgy véli, bármely étel lehet vágykeltő, ha tudjuk a módját, hogyan kell elkészíteni. Akár a paprikás krumplit is afrodiziákummá varázsolhatjuk, ha követjük az írónő útmutatásait. Állítja, a főzés olyan, akár gyerekkorunkban a homokvárépítés, amikor is minden érzékszervünkkel a jelenre összpontosítottunk: ennek következtében pedig hihetetlen mennyiségű energia szabadul fel. Soma szerint valójában ez történik a jó szexnél is, akárcsak a jó éneklésnél, táncnál, főzésnél, stb.

Mint hangsúlyozza, amennyiben minden képességünkkel az adott pillanatra koncentrálunk, akkor mind az az érzés, amit főzés közben beleviszünk az ételbe, az fog belekerülni a testünkbe. Ha viszont közben a kedvesünkre gondolunk, és arra, hogy milyen jó lesz együtt elfogyasztani az ételt, akkor ez az elfogyasztott táplálékban is kamatozni fog. A lényeg tehát: főzzünk érzéssel, mert annál jobb lesz utána a szex.

Amúgy a közel száz receptet tartalmazó gyűjtemény 6 nagy fejezetre tagolódik (szex előtt, szex közben, vágy karbantartása, stb). A különleges kivitelezésű, művészi fotókkal illusztrált kötet minden bizonnyal belobbatja a szenvedély lángját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik