Élet-Stílus

A szexről előbb mondunk le, mint a csokiról

csoki és szex (csokoládé, szerelem, )
csoki és szex (csokoládé, szerelem, )

A nők legalább 20 százaléka inkább a testi örömökről mond le, ha muszáj.

A szex, az alkohol és a csokoládé: három szenvedély, amiről nem szívesen mondunk le, még akkor se, ha muszáj. Legalábbis ez derült ki abból a felmérésből, amit egy rákkutató kampány keretében végeztek. A 2000 résztvevős vizsgálatból az is kiderült, hogy a kávéról és a káromkodásról is nehezen mondunk le.

A kutatók a vizsgálatban arra kérték meg a résztvevőket, hogy játszanak el a gondolattal, mi lenne, ha egy hónapra nélkülözniük kellene valamit, miről lenne a legnehezebb lemondani. A férfi válaszadók okozták a kisebb meglepetést: nagy részük – közel 22 százalék – ugyanis a szexet hiányolná életéből a legjobban, ha az egyik napról a másikra eltűnne. Ebben csupán a nők 9 százaléka értett velük egyet, a nők ugyanis szex helyett, a csokoládétól nem tudnának megválni.

A vizsgálat egyébként azért készült, hogy a kutatók felmérjék, milyen erős csábításoknak kell ellenállnia azoknak, akik újévkor fogadalmat tesznek. Kiderült, hogy akaraterő dolgában a két nem teljesen eltérő: míg a férfiak inkább a munkahelyükön tartják magukat elhatározásaikhoz, addig a nők a diétában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik