Élet-Stílus

Kevés a duci modell New Yorkban

Bár egyre többször jelennek meg magazinok címlapjain a „duci” modellek, a divat fővárosaiban még mindig ritkaságnak számítanak.

Pedig a szupervékony divatmodellek kora lassan leáldozóban van: ez bizonyítja az Elle márciusi különszámának eladott példányszámai is. A patinás divatmagazin teltebb modelleket bemutató különkiadással kedveskedett olvasóinak, mire az újság eladásai megugrottak. Mark Fast neves divattervező pedig, miután olyan kritikákat kapott, hogy ruháit csak vékony nőkre tervezi, olyan bemutatókkal állt elő, ahol a brit 12-es és az amerikai 8-as (európai 32-es)méretet meghaladó modellek szerepeltek.

Szeptemberben a 2011-es New York-i tavasz-nyári divathéten külön bemutatót tartottak a teltebb nők számára: ez volt az első ilyen jellegű újítás a divatvilágban, ám az esemény csupán a nagyobb szabású divatbemutatók mellékágaként jelent meg. Ez bizonyítja azt, érje a csontsovány modelleket akármennyi támadás, még mindig ők a befutók a divat fellegváraiban. Úgy tűnik, a divatvilágban betöltött vezető szerepük ellenére New York és London a duci modellek tekintetében lemaradásban van.

A teltebb idomú modellek irányába történő elmozdulás 2006-ban gyorsult fel, amikor Ana Carolina Reston brazil modell anorexia következtében meghalt, ami valósággal sokkolta a divatvilágot. Halála után Spanyolországban és Olaszországban betiltották a bizonyos testtömeg-index alatt lévő modellek foglalkoztatását, Nagy-Britanniában pedig kissé enyhébb formában csak azokat a túlságosan sovány modelleket tiltották ki a kifutókról, akik még nem töltötték be a 16. életévüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik