Élet-Stílus

Már a korábbi legendák is támadják Benítezt

A Liverpool egykori legendája, Bruce Grobbelaar is beállt a klub menedzserét támadók mind népesebb táborába. A 80-as évek meghatározó kapusegyénisége a játékosok állandó cserélgetése - a rotáció - miatt kritizálta Rafa Benítezt.

Az 50 éves, jelenleg Szingapúrban az ESPN Star Sportsnak dolgozó egykori kapus elmondta, nem csak őt magát, hanem a Liverpool több legendáját is az őrületbe kergeti Rafa Benítez menedzser a játékosok állandó cserélgetésével – divatosan szólva: a rotációval -, amely aláássa a csapat sikereit.

Bruce Grobbelaar szerint a spanyol szakvezető vastagon benne van abban, hogy a „vörösöknek” már szemernyi esélyük sincsen a bajnoki aranyéremre – a csapat igencsak jelentős, 19 pontos hátrányban van a listavezető Arsenallal szemben -, mint ahogy az is Benítez lelkén szárad, hogy a Liverpool sem az FA-kupában, sem pedig a Ligakupában nem érdekelt már.

Bruce Grobbelaar (jobbra) is kritizál (eurosport.com)

Bruce Grobbelaar (jobbra) is kritizál (eurosport.com)

„Ez felettébb elszomorít bennünket, a klub ex-labdarúgóit. Ha együtt vagyunk, Ian Rush-sal, Sammy Lee-vel, Gary Gillespie-vel, David Johnsonnal, John Aldridge-dzsel és Alan Kennedyvel sokat beszélünk a Liverpool jelenlegi helyzetéről, és szerintünk a Benítez által erőltetett rotációval azonnal le kell állni” – így a „vörösökkel” 1980-tól 1993-ig 13 érmet begyűjtő legenda. „Bob Paisley találóan fogalmazott, amikor azt mondta: a labdarúgás nagyon egyszerű játék, csak a játékosok és az edzők teszik bonyolulttá. Meg kell nézni a parkokban a legjobb gárdákat, és kiderül, ez mennyire igaz” – tette hozzá.

Grobbelaar egyszersmind megvédte a klub amerikai tulajdonosait, Tom Hickset és George Gillettet, szerinte helyesen tették, hogy a szezon elején kapcsolatba léptek az azóta már a Bayern Münchennel leszerződő Jürgen Klinsmannal, Rafa Benítez – akkortájt még úgy tűnt – lehetséges utódjával.

„Az üzleti életben megszokott, ha egy vezető rosszul dolgozik, akkor a nagyfőnökök számba veszik a potenciális jelölteket. A labdarúgásban miért lenne ez másként? Mivel a ‘Pool nem szállítja az eredményeket, az amerikaiak helyesen tették, hogy felvették a kapcsolatot a kiszemeltjükkel” – állítja Grobbelaar.

Az ex-kapus mellett – nem is olyan rég – Jamie Redknapp is nekiszaladt Rafa Beníteznek.

A klub korábbi válogatott középpályása azt mondta, hogy amíg a spanyol irányít, addig nem lesz bajnok a Liverpool.

Benítez – az olasz bajnok Inter ellen aratott keddi Bajnokok Ligája-győzelemnek köszönhetően – ugyanakkor mosolyogva veri vissza a támadásokat. „Továbbra is ragaszkodok a rotációhoz, mert nyerni akarok. Korábban már annyiszor elmagyaráztam: néha pihentetnem kell a játékosokat, ha azt akarom, hogy a fontos meccseken frissek legyenek” – jegyezte meg az edző, aki addig biztosan állásában maradhat, amíg a csapata versenyben van a legrangosabb európai kupaporondon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik