Élet-Stílus

Elmarad a skót szuperrangadó

Phil O'Donnell szombati tragikus halála miatt elhalasztják a skót szuperrangadót, a Celtic és a Rangers szerdai találkozóját.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A Motherwell csapatkapitánya a szombati, Dundee United elleni bajnoki találkozón, 12 perccel a lefújás előtt esett össze. Öt percig a földön feküdt, majd bevitték az öltözőbe.


Ezt követően kórházba szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni a 35 éves, négygyerekes futballista életét.

A tragédia miatt elmarad a Motherwell Hibernian és Celtic elleni mérkőzése, ugyanakkor a szerdára kiírt Celtic-Rangers skót csúcsrangadóra sem kerül sor.


Volt labdarúgójának halála miatt a Celtic kérte a halasztást, amelybe a Rangers, valamint a liga is belegyezett. Az új időpontot még nem jelölték ki. Bár a skót labdarúgás valamennyi szereplőjét megrázta a tragikus esemény, három találkozót azért lejátszanak szerdán.


Persze valamennyin egyperces tapssal emlékeznek O’Donnellre, továbbá minden játékos fekete karszalaggal lép majd pályára. „Január 2. az emlékezés napja lesz” – így Lex Gold, a skót Premier League egyik vezetője. Az egyszeres skót válogatott O’Donnell 1994 és 1999 között futballozott Skócia egyik legnagyobb klubjában, a Celticben, mellyel bajnoki címet nyert, valamint kupagyőzelmet is aratott.

Szívbénulás okozta a játékos halálát



Az első orvosszakértői vélemény alapján szívbénulás okozta Phil O’Donnel, a Motherwell labdarúgójának szombati halálát. Ezt a boncolás után közölte Robert Liddle, a skót élvonalbeli klub orvosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik