Élet-Stílus

Borsodi Liga: hárman a kiesés ellen

Szombaton, a labdarúgó Borsodi Liga utolsó fordulójában eldől, hogy a REAC, Győr, Pécs hármasból melyik csapat búcsúzik az élvonaltól.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Vessünk egy pillantást a tabellára: a 16. Vác fölött már meghúzták a vonalat, a 12. Tatabánya pedig már sehogy sem eshet ki, így az utolsó forduló előtt a REAC (33 pont), a Győr (32) és a Pécs (32) tarthat a kieséstől. A pontegyelőség esetén a több győzelem rangsorol, ekképp igencsak bonyolult a képlet.

Egy kis matematika

A REAC az Fehérvár vendége lesz a szombati záró fordulóban, és ha győz, biztosan bennmarad az első osztályban. A rákospalotaiak csak úgy eshetnek ki, amennyiben vereséget szenvednek, míg a Pécs és a Győr egyaránt megszerzi a három pontot, vagy ha döntetlent játszanak, miközben a két másik csapat győz. A pécsiek akkor maradnak benn az élvonalban, ha nyernek a Vác otthonában, és emellett a riválisaik közül legfeljebb csak az egyik diadalmaskodik.

Döntetlen esetén a REAC-ot semmiképpen sem tudják megelőzni, de a Győr együttesét is csak abban az esetben, ha az ETO vereséget szenved hazai pályán a Diósgyőrtől. A Győr számára a győzelem az élvonalbeli tagság meghosszabbítását jelenti, ám saját eredményétől függetlenül is bennmaradhat, ha a Pécs kikap. Egy szerzett ponttal pedig akkor nem búcsúzna az élvonaltól, ha a Pécs sem győz.

Még optimisták

Mind a három együttes elszántan készül a számára sorsdöntő fordulóra. Az egykori győri sikeredző, Verebes József a boon.hu-nak nyilatkozva elmondta, az ETO-nak nehéz dolga lesz a Diósgyőr ellen. „Minden igaz győri drukkernek fájó a mostani szituáció, és nem tudom, hogy mivel lehetne megmenteni a csapatot. A DVTK egységesebbnek tűnik, a játékosállománya jó, és nyugodtabb is lehet, mint a Győr, amely számára élel-halál mérkőzés lesz a mostani. REAC, Győr, Pécs hármasból bármelyik gárda búcsúzhat. Utóbbi kettő közül bármelyik kiesése nagy veszteség lenne a magyar foci számára” – így a „Mágus”.


Borsodi Liga: hárman a kiesés ellen 1

Szabados József (jobbra) hisz a Pécs bennmaradásában (MTI)



A pécsiek részéről Szabados József csapatkapitány – aki Keszei Ferenc vezetőedző keddi távozása után trénerként is dolgozik a klubnál – a következőket nyilatkozta honlapuknak. „Maximálisan hiszek benne, hogy sportszerű keretek között zajlanak le a mérkőzések. A legfontosabb, hogy megnyerjük a saját meccsünket, és csak ezután figyelhetünk arra, mit játszottak a riválisaink. Bízom abban, hogy bennmaradunk, mérhetetlenül csalódott lennék, ha kiesnénk”. A rákospalotaiak vezéregyénisége, Tóth Norbert is optimistán tekint a szombat elé. „Bennmaradunk!” – jelentette ki az FN-nek az egykori válogatott labdarúgó, majd hozzátette: „Győzni megyünk Fehérvárra, hiszem, hogy megtudjuk szerezni a három pontot, ebben a bajnokságban ugyanis már korábban bebizonyosodott, hogy bárki bárkit legyőzhet.”


Borsodi Liga, 30. forduló
Pénteki program:
Vasas-Budapest Honvéd, 19:00

Szombati program:
Debrecen-FC Sopron, 17:00
Győri ETO FC-Diósgyőr, 18:00
Kaposvár-Paks, 18:00
Vác-Pécs, 18:00
Tatabánya-ZTE, 18:00
FC Fehérvár-REAC, 1800

Hétfői program:
MTK-Újpest FC, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik