Élet-Stílus

Környezetkárosítás miatt eljárás Pusztaszabolcson

Egyelőre környezetkárosítás vétsége miatt, szakértők bevonásával indított eljárást a rendőrség annak kapcsán, hogy szombaton Pusztaszabolcson egy vasúti tartálykocsiból nagyobb mennyiségű fázisolaj folyt el - közölte az MTI-vel vasárnap a rendőrség.

A vizsgálat állapítja majd meg, hogy a tartálykocsiból milyen mennyiségű olaj folyt, vagy szivárgott el, s történt-e az ügyben emberi mulasztás, vagy más bűncselekmény – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint az úgynevezett fázisolajat szállító szerelvény szombaton reggel állt be Pusztaszabolcson az utolsó, – tizenhatodik – vágányra. Kora este jelezték a rendőrségnek, hogy az egyik tartálykocsiból mintegy huszonötezer liter olaj folyt el.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője azt közölte: megbíztak egy környezetvédelmi céget, hogy vizsgálja meg a talaj szennyezettségét. Amennyiben szükséges, talajcserét is végeznek – tette hozzá közleményében. A vasúttársaság közlése szerint a vagonban 63 ezer liter benzin volt, ennek mintegy negyede tűnt el. A MÁV szakemberekre hivatkozva azt közölte: a benzin nagy része elpárolgott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik