Élet-Stílus

Terjeszkedik a Murdoch médiabirodalom

A News Corporation's Fox Interactive Media tegnap bejelentette, hogy 650 millió dollárért megszerezte az IGN Entertainment vállalatot, a számítógépes játékosok körében igen népszerű IGN.com, GameSpy.com és TeamXbox.com oldalak üzemeltetőjét – írta tegnapi számában a Buisness Wire.

A most bekebelezett kaliforniai székhelyű IGN 28 millió egyéni felhasználójával együtt a Rupert Murdoch nevével fémjelzett News Corporation Fox Interactive Media divízióját fogja erősíteni. Az IGN-nel a vállalat a Vault and Planet hálózat számos weboldalát és több internetes játékoldalakat (IGN.com, GameSpy, GameSpy Arena, FilePlanet, TeamXbox, 3D Gamers, Direct2Drive, GameStats.com) is megszerzett. Ezeken kívül a médiabirodalom tulajdonába került még, a szintén IGN által üzemeltetett, filmes világra összpontosító weboldal is, az IGN FilmForce and Rotten Tomatoes, valamint egy férfiaknak szóló életmód oldal az AskMen.com.


Az akvizíció célja a Murdoch-birodalom internetes jelenlétének erősítése: a News Corporation már korábban bekebelezte az Intermix-et a rendkívül népszerű MySpace.com weboldalával együtt és a vezető főiskolás sportközvetítőt, a Scout Mediát, amely a vállalat FOXSports.com szolgáltatását bővíti majd.


Rupert Murdoch, a News Corporation elnöke úgy fogalmazott, hogy az IGN felvásárlásával egy vezető szórakoztatóipari portállal egészült ki a már meglévő FOXSports.com, és a FOXNews.com hírportál –írja a Businesswire.


Az IGN, az Intermix és a Scout Media és a Fox hálózat összeolvadásával a News Corporation havonta immár közel 70 millió egyéni felhasználót ér el, 12 milliárdos letöltéssel.


A tranzakció várhatóan a 2005-ös naptári év negyedik negyedévében zárul, amint az ügylet a szükséges engedélyeztetéseken átfut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik