Két és fél év börtönt kértek a karateedzőre, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban

„Mi van, kislány vagy? Sírjál!” – mondta az edző, majd a zokogó gyerek arcába öntötte a vizet. Az edző szerint csak garázdaság történt.

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal az 56 éves karateedzővel szemben, aki július 11-én úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyermek a levegőben megpördülve a feje tetejére esett – tudta meg a 24.hu. A. Tibor azért bántalmazta a gyereket, mert nem akart felmenni a kalandpark mászó részére.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült, és előbb bal kezét, majd a fejé is beütötte a futópályába, ahonnan kissé visszapattant, majd végül a bal oldalára esett. Ezután a gyermek sírt, a futópályán fekve maradt, míg A. Tibor ellépett tőle és azt mondta neki:

Hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak.

Ezt követően a karateedző felrántotta a síró gyereket, majd egy vizes palackkal hozzá lépett és többször is a kisfiú arcába locsolta a vizet miközben azt mondta, hogy „Mi van, kislány vagy? Sírjál!”, majd a fejét hátra hajtva arra is vizet öntött. Ezt látták a táborban részt vevő gyerekek is.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki országszerte. A Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. Az edzőt megfosztották a díjaitól, és a fekete övet sem viselheti tovább.

A. Tibor július 17-én, az egyesülete honlapján közzétett közleményében kért bocsánatot a történtek miatt. Úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz azért, hogy segítse az igazságszolgáltatás munkáját és hogy csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak, akitől állítása szerint bocsánatot kért a helyszínen.

A férfi a történtek után azt mondta, hogy személyesen is szeretne majd bocsánatot kérni a szülőktől, de a kisfiú anyukája nemrég még arról beszélt, hogy ez mind a mai napig nem történt meg. Mint mondta, ennyi idő elteltével már nincs is szükség erre.

Kapcsolódó
Tagadja a bűnösségét a karateedző, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban
A. Tiborral szemben leghamarabb szeptember végén emelhetnek vádat.

A Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én még csak kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény, valamint a kiegészítő szakértői vélemény alapján a kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett maradandó fogyatékossággal járó, súlyos testi sértés kísérletének bűntettével is meggyanúsították a férfit.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi mit mondott a vallomásában.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését ugyan elismeri, de vitatja, hogy ezzel megvalósította volna az ügyészség által terhére rótt bűncselekményeket. A terhelt és a védője álláspontja szerint ez a cselekmény csak garázdaságnak minősül

– mondta lapunknak az ügyész.

Az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mégis a váddal egyezően mindent bevall és lemond a tárgyalás jogáról is.