Nagy Márton is arról beszélt, hogy a kormány változtatni fog az Airbnb-szabályozáson

Lakhatási kérdésnek tartja az ügyet.

Az Airbnb kérdésköre lakhatási és nem turisztikai kérdéskör, ezért ennek megfelelően közelítünk hozzá – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a magyar turizmus nyári eredményeiről tartott sajtótájékoztatón. A Világgazdaság cikke szerint a miniszter arról is beszélt, hogy Szentkirályi Alexandrával értenek egyet az Airbnb-kérdéskörben, aki arról fog javaslatot előterjeszteni a kormánynak, hogy Budapesten milyen szabályozás legyen országosan.

Ahogy arról beszámoltunk, mindössze 20 százalékos részvétel mellett, szűk többséggel a tiltáspártiak nyertek a VI. kerületi Airbnb-népszavazáson, aminek, úgy tűnik, nem csak Terézvárosban lehet következménye, Szentkirályi Alexandra ugyanis már országos tiltásról beszélt. Nagy Márton az atv.hu kérdésére elmondta:

biztos, hogy el fogunk mozdulni a jelenlegi állapottól.

Nagy Márton a válaszában hangsúlyozta, hogy a kormány már Soproni Tamás terézvárosi polgármester kezdeményezése előtt régen gondolkodott az Airbnb szabályozásán, kifejezetten a lakhatási kérdések miatt.

Ma reggel megjelent cikkünkben azzal is foglalkoztunk, hogy milyen hatása lenne a teljes tiltásnak a budapesti turizmusra nézvést:

Kapcsolódó
Sok turista elkerülheti Budapestet, ha teljesen betiltják az Airbnb-t
Szűk többséggel a tiltáspártiak nyertek a VI. kerületi Airbnb-népszavazáson, aminek, úgy tűnik, nem csak Terézvárosban lehet következménye.