Gőzerővel zajlik a kárelhárítás az éjszakai viharok után

Több száz esetben volt szükség a tűzoltók segítségére.

A hétvégi viharok főként a Dunántúlon okoztak károkat, leginkább a kidőlt fák jelentettek problémát, adtak okot a katasztrófavédelem munkatársainak beavatkozására – írja vasárnapi hírösszefoglalójában az MTI.

Péntek este 151, szombaton 172 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a viharos időjárás miatt. Vasárnap délelőtt pedig csaknem 300 helyszínen, részben még a szombat esti miatt, részben vasárnapi újabb esetek miatt. A legtöbb bejelentés utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt fák miatt érkezett, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyékben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A HungaroMet szombaton a késő esti órákban másodfokú, narancssárga riasztást adott ki széllökés veszélye miatt több dunántúli vármegyére, és bár még vasárnap reggel is több dunántúli járásban másodfokú (narancs) riasztás van érvényben, az előrejelzés szerint a szél fokozatosan veszít erejéből.

A Mávinform vasárnap reggeli tájékoztatása szerint fakidőlés okozott késést a Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál.

Az MTI tudósítóinak a katasztrófavédelem munkatársai az érintett megyékben részletesen beszámoltak az okozott károkról, személyi sérülésről egyik megyében sem tettek említést.