Csornán, Kőszegen és Mosonmagyaróváron sem volt áram

Tíz méternél magasabb fák dőltek a vezetékekre.

Olvasóinktól tudjuk, hogy a szombat éjjel az Észak-Dunántúlt megtépázó vihar nyomában több Győr-Moson-Sopron vármegyei várost is áramkimaradások érintettek. Kérdésünkre a térséget ellátó E.ON összegyűjtötte a térséget érintő hibákat, amelyeken jelenleg is dolgoznak.

Tegnap este egy északnyugat-délkelet irányban gyorsan mozgó, rendkívül erős hidegfront érkezett térségünkbe. Helyenként akár 100 km/h-t is meghaladó széllökésekkel jelentős mennyiségű csapadék is lehullott az E.ON dunántúli hálózatának területére, a heves szél és esőzés következtében az áramhálózaton is károk keletkeztek. Az előrejelzések alapján már péntektől jelentősen megnövelt készenléttel, megemelt szerelőszámmal készültünk a hétvégére. A vihar szombat esti érkezésétől folyamatosan, az éjszaka folyamán is dolgoztak munkatársaink a károk felszámolásán, ez jelenleg is kiemelt létszámmal zajlik

– írják.

„A legnagyobb nehézséget a jelentősen felázott talajban a viharos szél által kidöntött fák okozzák. Sok helyen gallyazó csapatok dolgoznak, hogy a hálózatra – esetenként csoportosan – dőlt fákat leemeljék a vezetékekről. Miután ők végeztek, átadják a munkaterületet a szerelőknek, ekkor tudják az E.ON szakemberei a hálózat sérüléseit kijavítani.

Mosonmagyaróvárt több áramhálózati hiba is érintette szombat este és vasárnap délelőtt, ezek mindegyikét javították már szerelőink. Itt vezetékre dőlt fák – a többi között 18 méteres kőris és akácfa – és viharban kitört oszlop okozott áramkimaradást.

Kőszegen szombaton este egy 15 méter magas fűzfa dőlt a hálózatra és leszakította a vezetéket. Az éjszaka folyamán a hibát helyreállították az E.ON szakemberei, éjjel 2:30 óta mindenhol van áram. Csornán hajnali kettőkor szintén vezetékszakadás okozott áramkimaradást, ezt is farádőlés idézte elő, a helyreállítás itt is megtörtént. E mellett jelenleg még Győr környéki kisebb településeket érintő javítások zajlanak” – fogalmaztak, megköszönve az érintettek türelmét a helyreállítás idejére.