Magyar migránstábor építésével vádolja Orbánt

A Fidesz szerinte csak szavakban utasítja el az illegális migrációt.

Orbán Viktor ismét hazudik. Miközben épp turbó fokozatba kapcsolja a migránsozást, hogy elterelje a figyelmet a magyar gazdaság összeomlásáról, az egészségügyi válsághelyzetről és a MÁV totális széteséséről, a kormány a helyiek információi szerint migráns tábort épít a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden

írta pénteki Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, utalva a kisalfold.hu és a nyugat.hu héten megjelent értesüléseire.

A megyei lapok szerint a vitnyédi Csermajornál, a tejipari szakközépiskola területén a katonaság felügyelete mellett 500 fős menekülttábort alakítanak ki, és már a területrendezés is megkezdődött. A majorban korábban ukrán menekülteket szállásoltak el.

Elég a félrebeszélésből, elég a hazudozásból, ha önök tényleg meg akarják védeni a magyar határokat, ha tényleg kívül akarják tartani az illegális migránsokat, akkor miért alakítják át a magyar adófizetők pénzén az egykori jó nevű iskolát migránstáborrá?

– írta a miniszterelnöknek címezve az egyre inkább a kormánypártra tapadó Tisza Párt elnöke, aki szerint a Fidesznél csak szavakban utasítják el az illegális migrációt, hiszen „2000 embercsempészt engedtek szabadon, titokban migránstábort építenek és évente 60 ezer ázsiai gazdasági migránst hoznak be hazánkba, a magyar emberek biztonságát és megélhetését alárendelve a nagy multinacionális cégek profitszerzésének”.

Követeljük a kormánytól, hogy azonnal állítsa le a migráns befogadó táborok építését! Követeljük, hogy állítsa le a magyar iskolák és óvodák átalakítását munkásszállóvá. Követeljük, hogy vonják vissza a kormány döntését, amely alapján 60 ezer ázsiai gazdasági migránst telepítenek hazánkba!

– írta Magyar.

Orbán a péntek reggeli Kossuth rádió-interjújában arról is beszélt, hogy a migráció terén a nyugati álláspont kezd felzárkózni a magyarhoz:

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Sok rosszat hallok a magyar gazdaságról, ennek egy része politikai ferdítésből fakad
A kormányfő közel két hónap után adott interjút a Kossuth rádiónak.