Szentkirályi Vitézynek: Ne áruld el a Fidesz szavazóit

Nagy vita volt a két jelölt között a Facebookon.

A fideszesek szavazatával jutottál oda, ahova. És mi a változásra szavaztunk Karácsony és Gyurcsány ellen.

mondja Vitézy Dávidnak Szentkirályi Alexandra, a Fidesz leendő frakcióvezetője a fővárosban, aki a visszalépése előtt a Fidesz főpolgármester-jelöltje is volt.

Ne áruld el a Fidesz szavazóit, ne menj bele a KarácsonyMagyar Péter paktumba.

– teszi hozzá a rövid videóban.

Mind a Fidesz budapesti támogatói, mind azon 150 ezer ellenzéki szavazó támogatását köszönöm a főpolgármester-választáson, akik a változásra szavaztak Budapesten júniusban. Nekik köszönhetően több szavazatot kaptam, mint Tarlós István bármelyik korábbi választáson, vagy akár Karácsony Gergely 2019-ben. Sajnos kis híján, de ez sem volt elég a változáshoz.

reagálta erre Vitézy Dávid, hozzátéve, hogy azt a programot fogja képviselni, amire az őt támogatók szavaztak.

Karácsony főpolgármester júliusban a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, hogy minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. Eltelt azóta több, mint két hónap, minket nem keresett. Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest?

– értetlenkedett Vitézy, majd azzal zárta, hogy célzott rá, az olimpia ügyében a hírek szerint titkos párbeszéd volt a kormány és a főváros között:

Köszönöm, ha ezeket tisztázod, különösképp azon sajtóhírek fényében, melyek szerint mostanában sűrűn keresi a kormányzattal az új párbeszéd, akár a háttéralku lehetőségét a főpolgármester.

Szentkirályi viszont kommentekben folytatta, szerinte ugyanis nem ezt kell tisztázni, hanem hogy Vitézy hányszor találkozott a nyáron Magyar Péterrel titokban. A záró kegyelemdöfést Vitézy adta meg Szentkirályinak:

Ha szerinted Karácsony hatalmon tartásán dolgozom, akkor végülis aki a javamra visszalépett, az is ezen dolgozott vajon? Inkább ne komolytalankodjunk, szerintem.