Új lakcíme van Tiborcz Istvánnak: a budavári ingatlan, ahol Orbán Viktor tartott kormányzati találkozót

Tiborcznak eddig egy XII. kerületi ingatlan szolgált a lakcíméül.

Cégbírósági bejegyzés alapján Tiborcz Istvánnak abban az I. kerületi ingatlanban van az új lakóhelye, ahol februárban Orbán Viktor tartott kormányzati találkozót, írja a hvg.hu.

Tiborcz István augusztus 30-ával jegyeztette be az új címét cégcsoportja, a BDPST Group több tagjánál, köztük a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél, amely egyébként áttételesen tulajdonosa is a Fortuna utcai ingatlannak. A felújításról eddig úgy beszéltek, mint a BDPST-csoport beruházásáról, és nem volt szó arról, hogy a család lakóingatlanául szolgálhat majd.

A lap szerint az nem egyértelmű, hogy Tiborcz István ténylegesen az épületben lakik-e. Elvileg mindenkinek a valós címadatot kell megadnia a Cégbíróságnak, amit az ellenjegyző ügyvédnek ellenőriznie is kell a nyilvántartásból, viszont nincs olyan kötelezettség, hogy ténylegesen ott kell lakni.

Tiborcznak eddig egy XII. kerületi ingatlan szolgált a lakcíméül, felesége, Orbán Ráhel lakóhelyeként viszont a mai napig szülei Cinege úti ingatlanja szerepel a cégnyilvántartásban, tették hozzá.

Arról a 24.hu írt korábban, hogy a kormányfő veje érdekeltségében álló Fortuna utcai műemléképület engedélyeztetési eljárása tehát mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő többek közt Rogán Antal kabinetminiszterrel tűnt fel az épületben, amelybe látványos borospincét, ezen belül egy üvegfallal elválasztott, külön temperált bortrezort, valamint szivar- és moziszobát is terveztek.

Kapcsolódó
Tiborcz István érdekeltségeivel egy helyre van bejegyezve egy rejtélyes hátterű cég, ami 70 milliárdhoz jutott az MNB-ből
Azt tudni lehet, hogy a cég alapítója az Orbán Viktorral baráti viszonyban lévő török millirádos, Adnan Polat családja volt.