Fegyveres kommandósok csaptak le három emberre, akik börtönbe csempésztek kábítószert

A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága büntetőeljárást folytat bűnszövetségben, rendvédelmi szerv létesítményében elkövetett új pszichoaktívanyag-kereskedelem miatt. A rendőrség kommandósok segítségével csapott le a banda tagjaira. A bíróság három főnek rendelte el a letartóztatását.

A gyanúsítottak több büntetés-végrehajtási intézetbe próbáltak különböző módszerekkel új pszichoaktív anyagot bejuttatni, amit a csomagok címzettjei nemcsak saját használatra, hanem fogvatartott társaik közötti újraértékesítésre is használtak volna. A drog ellenértékét egy előre egyeztetett bankszámlára kellett átutalniuk a rabok hozzátartozóinak – tették hozzá.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a büntetés-végrehajtási szervezet felderítő szolgálata, szoros együttműködése eredményeként, számos olyan tárgyat foglaltak le, amelyekből a szakértő új pszichoaktív anyag jelenlétét mutatta ki. A három letartóztatott ember mellett a büntetés-végrehajtási intézetben elítéltként fogvatartott két további bűntársat is gyanúsítottként hallgatták ki.