Sóoldatot adott be a doktornő Covid-oltás helyett, több mint száz ember ellen emelhetnek vádat

Pénzért juttattak védettségihez embereket.

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a jánoshalmi doktornőnek és társainak az ügyében, akik több mint száz embernek igazolták jogosulatlanul azt, hogy beadták nekik a koronavírus elleni oltást.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a doktornő és a társai egy év alatt 2700 oltást rögzítettek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisába. Számos esetben pénzért cserébe olyan embereket is védettségi igazolványhoz juttattak, akik valójában nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, az asszisztense és az adminisztratív munkatárs pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Sajtóhírek szerint az orvos többször is sóoldatot adott be a pácienseknek, vakcina helyett.

A rendőrök a kutatások során több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le.

A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók összesen 125 embert hallgattak ki gyanúsítottként, akikkel szemben a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal élt az ügyészségnél.