A honvédelmi miniszter nyeregben hagyta legendás biztosát

Egy másik miniszteri biztos az európai konnektivitás megvalósításáért felel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter meghosszabbította Dallos Gyula kinevezését, ami eredetileg 2022. szeptember elsejétől visszavonásáig, de legfeljebb két évre szólt. Szeptembertől miniszteri biztosként, a korábbi feltételekkel, továbbra is ő felel a magyar katonai lovaskultúráért és lovassportért. Tanácsot ad

fejlesztéséhez. Feladata egyebek mellett a kapcsolattartás és a koordináció a lovas társadalmi szervezetekkel, illetve az Agrárminisztériummal a lovaságazatot érintő kérdésekben. Tevékenységéről rendszeresen tájékoztatja a honvédelmi minisztert, akinek havonta írásbeli beszámolót készít. Dallos Gyula ezért a helyettes államtitkári illetmény alsó határa 75%-ának megfelelő díjazásra jogosult. Munkáját 1 fős titkárság segíti.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf eredetileg a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki a magyar díjlovaglás koronázatlan királyát.(Az idén 74 éves Dallos Gyula 2019. márciusától 2022. május 23.-ig az agrártárca miniszteri biztosaként felelt a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért. A honvédelmi miniszter később módosította utasítását és már nem a mesteredző, Örökös Magyar Bajnok felelt például az állami ménesek fejlesztésének szakmai koordinációjáért. Dallos Gyulát korábban Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy felügyelje a lovas ágazatot. 20 évesen már ő képezte ki az állami ménesekből kiválasztott lovakat a Nemzeti Lovardában.

Frissítünk!

Biztos felel az európai konnektivitás megvalósításáért

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter, Bóka János utasítása szerint szeptembertől az európai parlamentből távozó fideszes politikus, Deli Andor miniszteri biztosként segíti elő az európai konnektivitás (összekapcsolhatóság) megvalósítását.

Közreműködik stratégiai, tervezési feladatokban, javaslatokat fogalmaz meg az uniós belső piac, az uniós versenyképesség megerősítésére, figyelemmel kíséri az EP, a Régiók Európai Bizottsága, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság munkáját, véleményezi a kormányzati előterjesztéseket, kapcsolatot tart hazai és külföldi társadalmi szervezetekkel. Deli Andor jogosult államtitkári juttatásokra, de díjazásra nem, titkárság sem segíti munkáját.

Néhány éve lapunknak azt mondta, a ló hihetetlen rangot, értéket képvisel, amióta a lósportba olajsejkek is beszálltak, végképp elszabadultak az árak, már csak olyan összegért lehet minőségi versenylóhoz jutni, amelyet egy tehetősebb ember sem tud megengedni magának.

Magyarországon is akadnak olyan tehetséges, szorgalmas, jó érzékű lovasok, akik azért képtelenek minőségi lóhoz hozzáférni, mert a közelébe sem jutnak ezeknek a társadalmi köröknek.

A lovaglás nem a proletárdiktatúra találmánya, hanem a királyok, a felső tízezer státuszszimbóluma. Szokták is mondani, hogy a ló nem szereti a szegényszagot.

Kapcsolódó
Gyula bácsi, aki alighanem az olimpiáról lemaradás világcsúcstartója
Él köztünk egy ember, aki azon túl, hogy momentán Orbán Viktor miniszteri biztosaként felel a teljes magyar lovas ágazatért, akár tizenegy olimpián vehetett volna részt versenyzőként, de ilyen-olyan okból mégis mindegyikről lemaradt. Dallos Gyula portréja.