Tüntettek a Madách Gimnázium kirúgott igazgatója mellett

Élő videós közvetítésünk az eseményről.

Spontán tüntetést hívtak össze este hét órára a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium előtt, amiért kirúgták az igazgatót, szerda reggel azonnali hatállyal kirúgták az iskola igazgatóját, Mészáros Csabát, aki 24 éve vezette már az intézményt. Hét óra előtt már több százan gyülekeztek az iskola előtt.

„Szorgalmasan tüntetünk, megpróbálunk minél több embert toborozni, hisz egy ember eltaposható, de az egész nép nem” – nyilatkozta riporterünknek az egyik madáchos diák.

„A gimnáziumunknak szíve-lelke volt, nélküle elképzelhetetlen az iskola” – mondta egy másik, tavaly érettségizett diák, aki először el se akarta hinni, hogy kirúgták.

Mohos Márton / 24.hu

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt” – indokolta szűkszavúan a kirúgást a Belügyminisztérium.

A tárca nem fejtette ki, hogy milyen jogszabályt nem tartott be az igazgató, de alighanem a mobilhasználattal kapcsolatos előírásokra célozhattak.  Az iskola jelezte, hogy nem veszik el a digitális eszközöket a tanítás előtt, mert „céljuk nem a tiltás, hanem a digitális kultúra helyes használatára nevelés”.

A tiltakozásokat hétfő reggel, a Belügyminisztérium épülete előtt folytatják a diákok és a tanárok.