Ungár Péter szerint Magyar Péter egy kiváló szörfös, de nincs mögötte tartalom

Az LMP társelnökének megfordult a fejében a választás után, hogy otthagyja a politikát.

Az, ami történt, nem egy kiszámítható alakulása volt a magyar politikának. Nem rossz stratégiai döntések sorozata miatt értünk el ilyen eredményt – válaszolta a Telexnek adott interjújában Ungár Péter arra a kérdésre, hogy miért nem mondott le a választások után. Az LMP társelnöke szerint voltak azért rossz döntések is, például az, hogy ő vezette a párt EP-listáját.

Azt jó döntésnek tartja, hogy „minden zsetont átnyomtak az önkormányzati választásra”, és főleg a fővárosba. Elismeri viszont, hogy a Magyar Péter-jelenség üzenetét nem értették meg, és részei voltak az azt kiváltó dühnek is.

Az ellenzéki szavazóknak olyan problémái vannak az ellenzéki elittel, amiket már nem lehet megoldani. Azt hittük, hogy valamilyen módon honorálni fogják a szavazók, hogy az összefogáson belül mi voltunk a legkritikusabbak az ellenzéki elittel szemben. Ezt nem mértük fel jól, nem érdekelte a választókat, mert ugyanúgy részei voltunk az összefogásnak

– mondta Ungár. Hozzátette: ő személyesen és az LMP kicsekkolt az intézményes ellenzékből és többé nem részei ennek az ellenzéknek.

Ungár szerint nemcsak édesanyja, Schmidt Mária miatt nem tudott megfelelni az ellenzéki közegnek, hanem azért sem, mert mást gondol a világról. De abban az értelemben továbbra is ellenzékinek tartja magát, hogy a kormánnyal kritikus.

Vitézy Dávid jelölését a főpolgármesteri posztra továbbra is jó döntésnek tartja, és továbbra is azt állítja, hogy meglepte őt Szentkirályi Alexandra visszalépése.

Van egy fideszes ismerősöm, akivel elég mély kapcsolatot ápolok, mert az anyám. Azt mondta, szerinte olyan nincs, hogy a kormánypárt leszedi a jelöltjét egy 2 százalékos párt javára

– nyilatkozta a Telexnek. Annak is örült volna, ha Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje visszalép. „Azért hívják most Karácsony Gergelynek Budapest főpolgármesterét, mert ő nem lépett vissza. Remélem, a Mi Hazánk szavazói boldogok.” – tette hozzá.

Ungár szerint a budapestiek a főpolgármester választás végén azt mondták ki, hogy utálják a Fideszt, és elégedetlenek Karácsony Gergellyel.

Visszatérve az országos politikára Ungár úgy látja, hogy „a kétmondatos posztoknak és a Micimackó-jelmezes rohangálásnak vége”, és az egyszemélyes mozgalmakkal és hisztériákkal szemben szükség van egy középen álló, nyugodtabb alternatívára.

Magyar Péter szerinte nem áll középen, „a legradikálisabb ellenzéki állításokat fogalmazza meg”.

Magyar Péter egy kiváló szörfös, jött a hullám, és tényleg jó ritmusban kapta el. Nem lehet annál jobban kifejezni a dühöt, mint hogy a választók Varga Judit volt férjét tették meg a radikális ellenzék vezetőjének. Értem ebben a mély megvetést, de ettől még nem látok Magyar mögött semmilyen tartalmat. Ez leginkább annak az értelmiségi közegnek a hibája, amely elvárások nélkül szerelmes belé

– mondta Ungár, akit zavar az, hogy Magyar nem mondja el, miben ért egyet továbbra is a Fidesszel. Budapesten a program alapján döntenek majd.

Ungár beszélt arról is, hogy: