Szijjártó: Az oroszok bevonása a Nemzeti Kártya-programba nem jelent biztonsági kockázatot

A külügyminiszter szerint hazugsághadjárat zajlik Magyarország ellen.

Az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, mert a  Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

Sajnálattal kell tapasztalnunk, hogy az észak-európai és balti kollégáink tovább folytatják hazugsághadjáratukat Magyarországgal szemben – fogalmazott a tárcavezető. Megjegyezte: nem szokatlan ez persze háborúpárti politikusok részéről, de a tények ilyen mértékű figyelmen kívül hagyása mégis riasztó.

Az igazság az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, hiszen a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz ezeknek a személyeknek továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük

írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: „minden ezzel ellentétes állítása a háborúpártiságtól elvakult észak-európai és balti kollégáknak színtiszta hazugság”.

(MTI)

Kapcsolódó