Vádemelési javaslatot tett a rendőrség a gyereket felrúgó karateedző ügyében

Más ügyekben viszont tovább vizsgálódnak.

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát és vádemelési javaslatot tett annak a férfinak az ügyében, aki felrúgott egy kisfiút – közölte a rendőrség.

Felidézték, hogy szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután munkatársaik a kamerafelvételek visszanézése során felfigyeltek arra, hogy 2024. július 11-én délelőtt egy férfi bántalmazott egy hét éves gyermeket. A felvételek pár nappal később a sajtóban is megjelentek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és 2024. július 29-én kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibor 56 éves nagykátai lakost, akiről kiderült, hogy karateedző és a jászberényi Yakuzák nevű sportegyesület elnöke.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai alapján a férfit 2024. augusztus 13-án a nyomozók folytatólagosan kihallgatták, és a korábban közölt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett, súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

A nyomozó hatóság az eljárási cselekményeket befejezte és 2024. augusztus 16-án a nyomozás befejezésére tett előterjesztést – vádemelési javaslat mellett – a Szolnoki Járási Ügyészség felé. Azt, hogy a gyanúsított a vádemelési javaslattal érintett bűncselekményeken kívül további sértettek sérelmére követett-e el bűncselekményt, a rendőrség külön nyomozásban vizsgálja.

Mint megírtuk, egy édesanya korábban azt állította, hogy tavaly tavasszal az akkor 6 éves kisfiát is megrúgta A. Tibor. Egy korábbi tanítványa azzal vádolta meg a férfit, hogy megerőszakolta, míg a volt barátnője arról beszélt, hogy az edző többször is megverte őt.

Kapcsolódó
„Sokszor sírva és félve mentem edzésre” - több volt tanítványa nyilatkozott a jászberényi karateedző módszereiről
Az edző bocsánatkéréséről mindannyian azt írták, hogy nem tartják őszintének.