Belföld

Életfogytiglant kapott a nyírvasvári férfi, aki élve elásta a párját az istállóban

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki két évvel ezelőtt élve elásta a párját Nyírvasváriban. A bíróság közleménye szerint a többszörösen minősített emberöléssel vádolt férfi 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az ítélet tényállása szerint R.M. és a későbbi áldozata 2021 óta éltek élettársi kapcsolatban. A férfi féltékenysége miatt gyakori volt a veszekedés közöttük. A bűncselekmény előtt újból összevesztek, majd a férfi fahasábbal, és húsklopfolóval összeverte a nőt.

Kapcsolódó
„Azt hittem, hogy meghalt" – vallott az élettársát élve elásó nyírvasvári férfi
R. M. egy szemeteszsákba tette az eszméletlen élettársát, majd elásta egy gödörbe. Elrendelték a letartóztatását.

Március 11-én a férfi arra ért haza a munkából, hogy a párja eszméletlenül fekszik a hálószobában. Attól tartott, hogy büntetőeljárás indul ellene, ezért ásott egy mély gödröt a házuk udvarán található istállóba, és az eszméletlen, de még életjeleket mutató nőt elásta úgy, hogy előtte az alsó és felső testére is szemeteszsákot húzott. A nő halálát az élve eltemetéssel járó fulladás okozta.

Az emberöléssel gyanúsított férfi a rendőrségi kihallgatásán elismerte, hogy már többször is bántalmazta a nőt. Az utolsó nappal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy azt hitte, hogy meghalt az élettársa, és azért ásta el, mert megijedt a cselekménye következményeitől. Az életfogytiglanra ítélt férfi és védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik