Belföld

„Azt hittem, hogy meghalt” – vallott az élettársát élve elásó nyírvasvári férfi

police.hu
police.hu

Az elkészült szakértői vélemény szerint még élt az a Nyírvasváron megölt nő akkor, amikor pár nappal ezelőtt egy szemeteszsákba tette, majd elásta az élettársa.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az orvosszakértő szerint homokot lélegzett be a nő a halála előtt. Kérdésünkre elmondta, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi elismerte a kihallgatásán, hogy már többször is bántalmazta a nőt.

Az utolsó nappal kapcsolatban az mondta, azt hitte, hogy meghalt az élettársa, és azért ásta el, mert megijedt a cselekménye következményeitől

– mondta az ügyész.

R. M. és az élettársa tavaly márciustól élettársi kapcsolatban élt Nyírvasváriban. Nőnapkor a férfi féltékenységből ököllel megütötte, majd megpofozta az asszonyt. Másnap a délutáni órákban egy fadarabbal és húsklopfolóval bántalmazta a nőt, majd egy tűzifát is hozzádobott.

police.hu

Március 11-én a férfi reggel elment hazulról dolgozni, majd miután visszatért azt látta, hogy a párja eszméletlen. Mivel azt hitte, hogy az asszony meghalt, az ingatlan egyik melléképületében ásott gödröt és a még élő nőt egy szemeteszsákba rakta és elásta.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított büntetett előéletű, és már korábban is követett el személy elleni erőszakos bűncselekményt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit. A gyanúsított és védője fellebbezett a végzés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik