Belföld

A Szuverenitásvédelmi Hivatal Magyar Péter miatt indítja el első vizsgálatát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent, külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján, írja az MTI. A hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Azt írták, felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”.

A Magyar Nemzetben csütörtökön egy olyan cikk jelent meg, amely szerint a Datadat csoport áll Magyar Péter mögött. Ezt a cikk abból vezeti le, hogy Magyar talpramagyarok.hu nevű oldalának adatkezelési tájékoztatójában a 19. oldalon két olyan céget nevez meg, melyek a Magyar Nemzet szerint a Datadat utódcégei, vagy a céghez kapcsolódnak.

Szigetvári Viktor, a Datadat ügyvezetője közleményben azt írta:

Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik