Belföld

Fenyő-gyilkosság: Beszólt, majd kávét öntött a bíró arcába Portik fia

Ilyés Tibor / MTI
Ilyés Tibor / MTI

Botrányos jelenetek zajlottak le kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken, a Fenyő-gyilkosság tárgyalása előtt. Az Index azt írja, hogy előbb a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt.

Azt írták, hogy a fiatal férfi útját állta Póta Péter tanácselnöknek a tárgyaló előtt. Ezt követően a bíró figyelmeztette a fiatal férfit, hogy menjen el az útjából, mire Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a támadót.

Ezt követően a helyszínre sietett a törvényszék biztonsági szolgálata, majd megérkeztek a BRFK munkatársai is, hogy rögzítsék az adatokat.

Portik Tamás érdekellentétre hivatkozva megint kifogást emelt az ügyvédje ellen. A bíró tájékoztatása szerint ugyanezt mondta neki Portik fia is, amikor arcába öntötte a kávét, amiből a szemébe is került.

Fenyő Jánost 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portikot és Tasnádi Pétert a médiavállalkozó meggyilkolásával.

A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot. A vádlottak kitartóan tagadják a bűnösségüket.

Frissítünk!

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte az MTI-vel, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatják ki a férfit, aki a tárgyalás előtt kávét öntött a bíró arcába.

Kapcsolódó
Állítja a Gyárfás-per védett tanúja, Portik arra kérte, hogy ölje meg Fenyőt és Juszt Lászlót
A baracskai börtönben ülő férfi azt mondta, hogy nem vállalta a megbízásokat, de Portik később elmondta neki, hogy ő ölette meg Fenyőt..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik