Belföld

Állítja a Gyárfás-per védett tanúja, Portik arra kérte, hogy ölje meg Fenyőt és Juszt Lászlót

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Kedd délelőtt további tanúk meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy megbízást adott Fenyő János vállalkozó megölésére.

Fenyő Jánost 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfást, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portikot és Tasnádi Pétert a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot.

Gyárfás az egész büntetőeljárás alatt következetesen tagadta, hogy bárkinek is megbízást adott volna Fenyő meggyilkolására. A Blikk azt írta, hogy ma egy Baracskán ülő különösen védett személyt is kihallgattak videón tanúként. A tanú fenntartotta a korábbi vallomását, amelyben elmondta, hogy Portik egy négyszemközti találkozón adott megbízást neki arra, hogy ölje meg Fenyő Jánost.

A vallomása szerint Portik arra is ajánlatot tett neki, hogy végezze ki Juszt Lászlót. Elmondása szerint pénzt is ígértek neki ezekért, de egyik megbízást sem vállalta el, mert túl nagy volt rajtuk a rendőrségi nyomás. Állítása szerint néhány hónappal később értesült Fenyő meggyilkolásáról és Portik 2000-ben beszélt neki arról, hogy ő ölette meg Fenyőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik