Belföld

Gyárfás visszajött Budapestre – vádat emeltek ellene

Felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen.

Már Budapesten vagyok, az éjjel érkeztem haza

– mondta a 24.hu-nak Gyárfás, aki az elmúlt napokban Dél-Koreában a vízi világbajnokság eseményein vett részt. Gyárfás kijelentette, eddig semmilyen információt vagy a vádemeléssel kapcsolatos értesítést nem kapott.

A vádirat szerint Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videokazetta-terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt.

Gyárfás és Fenyő között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyőt. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt, Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg Fenyőt. Tasnádi a megbízást 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a “feladatot”.  Emiatt Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. (Fotó: 24.hu / Marjai János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik