A következő élő közvetítés része Gulyás: Meghosszabbítja a kormány a kamatstopokat

Mit tenne Gulyás, ha kétmilliárd feletti összeget kapna a kabinetfőnöke édesapja?

MTI/Hegedüs Róbert
MTI/Hegedüs Róbert

Munkatársunk arról kérdezte a minisztert, mit szólna ehhez. Ezt annak kapcsán vetette fel, hogy Nobilis Kristóf nagyvállalkozót pénzmosással gyanúsítják, miután egy hozzá köthető svájci számlán magyar állami agrárpénzek landolhattak.

A minszter munkatársunk kérdésére azt válaszolta, az ő minisztérumában, azaz a Miniszterelnökségen ilyesmi nem fordulhat elő.

Nobilis Kristóf neve és egy hozzá kötődő svájci bankszámla az Agrárminisztérium visszaélési ügyében került elő, amit a Székesfehérvári Törvényszéken tárgyalnak. A Direkt36 cikke alapján lapunk is megírta, hogy ennek a bűnügynek az elsőrendű vádlottja Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár. Őt azzal vádolja az ügyészség, hogy a közreműködésével fizetett ki a minisztérium egyik háttércége 2,2 milliárd forintot két ügyvédi irodának, amelyek a vádhatóság szerint nem végeztek ezért érdemi munkát.

Az Agrárminisztériumot érintő pénzügyi manőverek idején a milliárdos vállalkozó fia, Nobilis Márton a miniszter kabinetfőnöke volt, később lett belőle államtitkár.

Miután folyik a büntetőeljárás, a legtöbb eszköze a feltáráshoz az ügyészségnek van

– felelte a miniszter, amikor az üggyel kapcsolatos véleményéről kérdeztük.

A perben Nagy János államtitkár azt mondta, nem ő döntött az ügyről, vagyis a pénz kiutalsáról, hanem Nagy István agrárminiszter. Gulyás Gergely erről sem tud, szerinte az a helyes, ha az ügyésség jár el az ügyben, és a bíróság dönt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik