Belföld

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen, amiért valótlanul állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt Szabó Bálint független a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, amiért rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – írja a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleményére hivatkozva a Telex. Szabó korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől, és valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt.

Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

Szabó Bálint neve legutóbb az augusztus 20-i tűzijáték idején került elő, amikor sikertelenül szervezett gazdatüntetést a fővárosban. A képviselő ezen túl is hosszú ideje érdekes szereplője a hazai közéletnek. Pályafutása elején a későbbi zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő, Tóth Csaba oldalán tűnt fel, később egy tagtoborzási botrány során azt állította, hogy megverték és megerőszakolták.

Egy másik ügy miatt Szabó engedély nélkül Magyarország területét sem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik, ugyanis hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel vádolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik