Belföld

Emberölésért ítélték el jogerősen a 77 éves nőt, aki két napig nem segített az ittasan földön fetrengő fián

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi Ítélőtábla azt a 77 éves asszonyt, aki két napig nem hívott segítséget az ittas és beteg fiához, ami a gyermeke halálához vezetett.

A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint az asszony egy romos, elhanyagolt házban élt az alkoholista életmódot folytató, megromlott egészségi állapotú fiával egy Baranya megyei településen A férfi elhárította a rendszeres orvosi kezelést, illetve a környezetéből érkező segítséget is, az anyját pedig rendszeresen elzavarta alkoholért. Ha nem hozott neki, akkor szidalmazta, és néha meg is vert őt.

Az ominózus napon a férfi leesett a heverőről és ittassága, valamint gyenge fizikuma miatt nem tudott önerőből felállni. Az anyja az egyik szomszédjához fordult segítségért, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott segíteni, ezért a másik szomszédhoz küldte. A másik szomszédtól azonban már az anya nem kért segítséget,

Fiát megkérdezte hívjon-e segítséget, ő viszont ezt megtiltotta, helyette elküldte az anyját borért. Az asszony nem értesítette a mentőket, nem hívott orvosi segítséget és mástól sem kért segítséget. Fia a fűtetlen szoba padlóján feküdt két napig, amikor is asszony észlelte, hogy mozdulatlan és tudatosult benne, hogy meghalt a fia.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék hat hónap  fogházra ítélte a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt, de ennek a végrehajtását  végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést eltérő minősítésért (szándékos emberölés bűntette) és a büntetés súlyosításáért.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az asszony által elkövetett cselekményt emberölés bűntettének minősítette, és hat hónap börtönre ítélte a nőt, de a végrehajtását egy év próbaidőre enyhítette.

Kapcsolódó
Két napig nem segített a heverőről leeső fián egy baranyai nő, meghalt a gyereke
Hat hónap felfüggesztettet kapott az asszony, de az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik