Belföld

Két napig nem segített a heverőről leeső fián egy baranyai nő, meghalt a gyereke

Hat hónap felfüggesztettre ítélte a bíróság azt a 76 éves baranyai asszonyt, aki nem hívott segítséget az ittas és beteg fiához, ami a gyermeke halálához vezetett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatásáért és a  kiszabott büntetés súlyosításáért fellebbezett.

A 76 éves asszony egy romos, elhanyagolt házban élt az alkoholista életmódot folytató, megromlott egészségi állapotú fiával egy Baranya megyei településen A férfi elhárította a rendszeres orvosi kezelést, illetve a környezetéből érkező segítséget is, az anyját pedig rendszeresen elzavarta alkoholért.

Az ominózus napon a férfi leesett otthon a heverőről a földre, ahonnan ittassága és gyenge fizikuma miatt nem tudott felkelni. Az anyja az egyik szomszédjához fordult segítségért, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott segíteni, ezért a másik szomszédhoz küldte. A másik szomszédtól az anya már nem kért segítséget, nem hívott mentőt és utóbb a szomszéd kérdésére sem tett említést fia állapotáról.

A fia két napon át feküdt a földön a fűtetlen szobában, aminek következtében életét vesztette. Az elsőfokú bíróság hat hónap felfüggesztettre ítélte a nőt tavaly decemberben gondatlanságból elkövetett emberölésért. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva azt indítványozta, hogy a másodfokon eljáró ítélőtábla a bűncselekmény minősítését megváltoztatva szándékos emberölés bűntettében mondja ki bűnösnek az asszony, és súlyosabb büntetést szabjon ki rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik