Belföld

Rossz hírt kaptak a zalai férfiak, akik megkéselték a barátnőiknek beszóló munkásokat

Súlyosabb büntetést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség azokra a férfiakra, akik megkéselték a barátnőiket sértegető munkásokat.

A zalai férfiak a barátnőikkel sétáltak 2021 nyarán, amikor egy építkezésen dolgozó munkás megjegyzéseket tett a lányokra. Emiatt szóváltás alakult ki a munkás és a férfiak között. A következő napokban a férfiak kiderítették, hogy az építkezésen dolgozó munkások egy panzióban laknak, majd egy-egy kést magukhoz véve felkeresték a barátnőiket sértegető munkást azért, hogy „felelősségre vonják” viselkedéséért.

A panzióba menet az utcán egyikük még egy arra járó ismerősét is késsel megfenyegette, majd a helyszínre érve a panzió udvarán közölték a munkásbrigád összegyűlt tagjaival az jövetelük célját: elővették késeiket, és az általuk felismert munkásra támadtak, majd combon szúrták.

Az áldozat munkatársai ezt látva kövekkel dobálni kezdték az elkövetőket, akik távoztak, de utóbb verekedésre alkalmas további eszközöket magukhoz véve visszatértek a helyszínre. Itt rátámadtak a vérző munkás sérülésének ellátásában segédkező sógorára, akit farúddal ütlegeltek, majd késsel többször megszúrták. A megszurkált sógor életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a férfiakat társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Az ismerősét az utcán fenyegető elkövetőt ezen felül zaklatás vétségében is marasztalta, és az elkövetőket 7-7 év szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a másodfokú bíróság a tettesek társtettesként elkövetett bűncselekményeit életveszélyt okozó testi sértés, valamint emberölés bűntette kísérletének minősítse, és hosszabb szabadságvesztésre ítélje őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik